Endelig blev det sommer

Sommeren står for døren og efter 3 år i stalden kribler og krabler det i hele underskoven af musiklivet for endelig at komme på græs igen. Arrangører, artister, agenter, crew og alt derimellem står klar ved portene til festivaldanmark, som var vi en flok fem-årige til fødselsdag hos Julemanden.

Danmark er det land i verden, der har flest festivaler per indbygger, så jeg kan ikke være den eneste, der ser ind i en seriøs omgang kalendergymnastik og Tetris på køleskabslågen, når alle billetterne skal indløses. Sæsonen blev skudt i gang til SPOT i Århus fredag d. 6. maj og derfra ligger festivalerne ellers som perler på en snor frem til søndag d. 16. september. Det er mere end 1/3-del af kalenderåret, proppet med musik, oplevelser og skønne mennesker, og du læser måske ligefrem denne klumme, mens du sidder på Jelling, Bloom eller Apple Flower Festival, som løber af stablen denne weekend?

Mens de traditionsrige, etablerede festivaler melder om forventede rekordsalg og ivrige gæster, så har de nye initiativer og fremtidens store scener (som altid) brug for lidt ekstra kærlighed til at få skubbet rumskibet i gang. Jeg har derfor udset mig en håndfuld, som får mine varmeste anbefalinger med til dig.

THE RIGS FESTIVAL

Siden september sidste år har jeg haft fornøjelsen af, at være i ledtog med 25 unge ildsjæle i Esbjerg. De har været en del af projektet, Flags Esbjerg, hvor de har været gennem en række seminarer, mentoring og gruppearbejde for at blive inspireret og klædt på til at skabe deres helt eget event. Lørdag d. 18. juni går det hele op i en højere enhed, når denne flok banebrydere inviterer indenfor til deres The Rigs Festival på Dokken City Beach.

flags.dk/rigs

BLOK BEATS

Ugen efter (lørdag d. 25. juni) er Esbjerg også leveringsdygtig, når den nye Blok Beats festival lanceres på Stengårdsvej, med et program spækket med både musik, mad, workshops og talks. Hvis man er til gadekultur og urban, hip hop og rap, så vover jeg pelsen og kalder dette landets stærkeste lineup med både Branco, Jimilian, Fouli, Icekiid og Amina på plakaten.

blokbeats.dk

FANØ SOMMERLIV

Med Fanø Vesterland i september måned har vestkysten fået én af landets fineste, idylliske festivaler, og billetterne er forlængst revet væk. Men sidste år stablede arrangørerne også en koncertrække til højsæsonen på benene for første gang – 14 koncerter på 14 dage, ude ved deres nyerhvervede gårdhus. Dét koncept fortsætter de med til denne sommer og billetsalget er lige gået i gang, så man kan stadig nå at sikre sig en plads.

fanovesterland.dk

ØDSTED FESTIVAL

Retter vi blikket mod østkysten, så findes en lille festival ude på bøhlandet, sydvest for Vejle, som afholdes 7.-10. juli. Stiftet af en flok unge, der tog sagen i egen hånd, for at kunne fejre sine studenterhuer under Corona i 2020. Det bliver ikke meget mere charmerende, og de har ovenikøbet flækket et meget potent program sammen med en masse spændende, nye navne fra den danske musikscene. 

oedstedfestival.dk

SYD FOR SOLEN

Hvis man formaster sig til at kigge endnu længere mod øst – ja, ligefrem ud over det mørke Jylland – så glæder jeg og resten af vores kontor os utroligt meget til at byde indenfor til SYD FOR SOLEN for første gang. Tre dage med internationale artister som Liam Gallagher, The National, Jungle og Leon Bridges i Søndermarken. Et stednavn, der måske nok lyder som en pløjemark, men tag ikke fejl, det er en lokal favorit i hjertet af København, med cisterner, Oehlenschlager statuer under tårnhøje egetræskroner.

sydforsolen.dk

Jeg håber vi ses derude i landskabet, for Danmark er ikke bare verdensmestre i antal festivaler, hvis du spørger mig. Vi huser også nogle af verdens dygtigste arrangører, som har været gennem nogle fuldstændigt vanvittige år, og nu endelig kan præsentere de store oplevelser, som de brænder for at skabe igen. Det er et rent tag-selv-bord, og buffeten er åben.

Skrevet af Tobias Kippenberger

Forretningsudvikler hos smash!bang!pow! og projektleder for Flags Esbjerg

Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.
Group 6 CopyCreated with Sketch.

Nysgerrig?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, hvis du vil holdes informeret om vores aktiviteter