Program sæson 2021-22
Programmet løber over 10 måneder, fra september 2021 til juni 2022. Undervejs afholdes 8 seminarer og 3 events. Sideløbende afholdes sessions med mentorer og styregrupper, som planlægges individuelt.
Programmet løber over 10 måneder, fra september 2021 til juni 2022. Undervejs afholdes 8 seminarer og 3 events. Sideløbende afholdes sessions med mentorer og styregrupper, som planlægges individuelt.
Seminarerne består af inspirerende og fagligt relevante oplæg fra både “rockstjerner” og mere nørdede eksperter. Vi berører de mest relevante tematikker indenfor iværksætteri, projektstyring og holdpræstationer med en rød tråd, der peger hen mod Flag eventet.
.Et hus er aldrig bedre end det indhold, man propper ind i det – og alle har store forventninger til jer som fremtidige kulturskabere. Derfor bruger vi seminarerne til at komme rundt og hilse på det etablerede kulturliv i og omkring Esbjerg.
Hvert seminar består typisk af 2 oplægsholdere, men der en håndfuld, der står ud i programmet – vores 5 keynotes, som alle har en tilknytning til Esbjerg Kommune og på den måde har stået samme sted som jer, og set ud i den store verden, hvor de har udmærket sig på hver sin måde indenfor kulturlivet.
Til det første seminar skal vi først og fremmest lære hinanden at kende. Sætte navne og ansigter sammen, fortælle og lytte om os selv og hinanden. Men vi får også besøg af Mai Manaa, som vil fortælle sine mange rejser fra idé til handling.
OPLÆGSHOLDERE
Mai Manaa – Turistchef, Thy: “Fra idé til handling”
Vi ved at Flags skal ende med et event, så vi springer direkte ud i arbejdet med at finde ud af, hvad vores event skal handle om og indeholde.
Oplægsholdere
Henrik Juul, WDP: “Idéudvikling”
En forretningsplan består af mange komponenter: modeller, metoder og analyser – så vi skal have en idé om, hvordan vi kan gå til værks med at lægge sådan en plan.
Oplægsholdere
Jacob Brink Lauridsen – Noma, Alchemist, mm.: “Iværksætteri”
Dan Lia Christensen – Esbjerg Street Food: “Markedsanalyse”
Keith Lemmon – smash!bang!pow!: “Organisation af store events”
Produktion fylder en stor del af et event – både før, under og efter afviklingen. Det samme gør frivillighed – særligt for helt store events.
Oplægsholdere
Mathias Neessen – Esbjerg Kommune Event Sekretariat: “Produktion & tilladelser”
Kirstine Uhrbrand – Tønder Festival: “Frivillighed”
Man kan finansiere sit event på mange forskellige måder: offentlige og fondsmidler, vækstpuljer, B2C og B2B. Vi skal blive klogere på mulighederne og finde vores eget mix af forventede midler. Samtidig skal vi begynde at organisere os, og lære nogle grundlæggende principper for projektstyring.
Oplægsholdere
Ronnie Hansen, DBU: “Finansiering & Partnerskaber”
Anders Brogaard, Volcano: “Projektledelse”
Når idé, koncept og bagland er på plads, så er det tid til at få det glade budskab ud i verden: lave så meget larm om sit event som muligt – for ingen kommer til at dukke op af sig selv.
Oplægsholdere
Carmen Wilkes Uhre – Billetlugen: “Online salg & marketing”
Anne Aarsland – Kunstsalonen: “Presse, promotion & PR”
En aftale kan være alt fra 100 siders moppedrenge til bagsiden af en serviet. Vi skal have en grundlæggende idé om de kontraktuelle behov og krav for vores projekter, og samtidig skal vi blive klogere på IP rettigheder, og hvordan de kan udnyttes.
Oplægsholdere
TBA: “IP Rights”
TBA: “Aftaler”
Man kan have nok så mange gode intentioner og fantastiske planer, men hvis økonomien sejler, så bliver projektet aldrig bæredygtigt. Derfor skal vi snuse til elementære økonomiske principper og have en idé om, hvordan vi kan komme i mål med budgetter og regnskaber.
Oplægsholdere
TBA: “Pengestrømme i kulturlivet”
TBA: “Regnskab & Budget, grundlæggende principper”
Events er delt op i to typer: afviklinger og Flag event.
Afviklinger handler om at få noget jord under neglene og lære hinanden bedre at kende, når der er tryk på bag scenetæppet. Vi deltager som “praktiske grise” til en ekstern arrangørs event, hvor kan kigge nogle dygtige folk over skulderen, mens løser relevante opgaver sammen.
Flag eventet er holdets svendestykke i form af et event, der skabes og produceres undervejs i akademiets program, og kulminerer med afviklingen medio juni 2022.
Danmarks Indsamlingen 2022 løber af stablen på Musikhuset i Esbjerg, og vi er enormt glade for, at vi har fået lov til at bidrage til afviklingen.
Sæsonen rundes af med et brag, når talenterne afvikler sit helt eget event. Fra idé til koncept over design, booking, produktion og salg, markedsføring, finansiering – alle led varetages af talenterne under vores seminarer og i dedikerede styregrupper. Til juni forløses alle forberedelserne med den endelige afvikling.
Sideløbende med vores seminarer og events, opdeles talenterne efter fælles faglighed og interesser i 5 mentorgrupper. Hver gruppe tildeles en mentor med særlige erfaringer og kompetencer, som matcher talenternes behov og ønsker.
Vi er utroligt stolte over at have tiltrukket så stærke mentorer til programmet allerede første år
Tilmeld dig vores nyhedsbrev, hvis du vil holdes informeret om vores aktiviteter